fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 16:18:15
събота | 21.05.2022 | 16:18:15
26.8 C
София

Мика Зайкова: Инфлацията през 2022 г. може да стане двуцифрена

България е единствената страна в ЕС, чиято минимална работна заплата е под 400 евро, заяви още тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Финансовият експерт и бивш депутат от „Има такъв народ“ Мика Зайкова заяви, че инфлацията през 2022 година може да стане двуцифрена. Според нея тя е по-голямата заплаха от пандемията, защото не е временно явление.

“Ръстът на цените в малката кошница е най-бърз, тя засяга най-бедните хора, а те са много у нас”, каза Зайкова.

Освен това у нас са налични и още проблеми, като състоянието на “Топлофикация” и мораториума.

„Той не решава проблеми, а само ги отлага”, убедена е тя.

Мика Зайкова заяви още, че България е единствената страна в ЕС, чиято минимална работна заплата е под 400 евро. Тя твърди, че доходите изостават от поскъпването на живота. Тя добави, че сегашната работна заплата е с чист доход от 480 лева, а издръжката на живота с тази инфлация клони към 700 лева.

“Трябва веднъж завинаги да сложим на масата минималната работна заплата, как да я определяме в следващите 20 години и да го правим по този механизъм”, настоя тя.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук