fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:47:54
събота | 21.05.2022 | 11:47:54
17.8 C
София

Михаил Миков след конгреса: От днес вече не съм член на БСП

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Бившият лидер на БСП, председател на парламента и вътрешен министър Михаил Миков обяви, че напуска партията след вчерашния конгрес, който не прие оставката на Корнелия Нинова.

“БСП очевидно няма спирачки и е тръгнала в низходяща тенденция, която ще намалява все повече общественото влияние. Констатацията на конгреса, че няма подадена оставка на лидера Корнелия Нинова, кара много членове на БСП да констатират, че не са членове. И аз констатирам, че от днес вече не съм член на БСП, да се знае”, каза той пред БНР.

По думите му с участието във властта БСП не може да постигне нещо съществено в политически план, а само в личностен.

“Има обществена нужда от нова лява партия. Вероятно ще има и процес на фрагментация на лявото. Тези разговори трябва да започнат, защото днес лявото не е представено нито парламентарно, нито като обществена дискусия”, каза той.

Миков коментира и планираните реформи в МВР:

“Разследването е основна функция на МВР, прокуратурата надзирава, трябва да имат повече правомощия разследващите полицаи, а и да носят повече отговорност. Трябва да се даде доверие на разследващите, а ако злоупотребят с правата си, има текстове в наказателния кодекс, че носят отговорност. Прокуратурата няма как да бъде заобиколена, тя има обвинителна функция, което е конституционна функция. Твърде малък е капацитетът за разследване в България на разследващите полицаи, той трябва да се укрепва от МВР, а не по Митниците, в КПКОНПИ. Неуспешни са опитите за изваждане на разследващите функции от МВР и от следствието в рамките на прокуратурата. Тоест, укрепване на системата, засилване на възможностите, ясни отговорности за всеки разследващ полицай” каза той.

Бившият министър на вътрешните работи подчерта, че реформите трябва да се случват спокойно, хладнокръвно, и след като са ясни, тогава да се обявяват.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук