fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:31:39
петък | 27.05.2022 | 03:31:39
17.8 C
София

Михаил Миков: Очевидно ще продължи скритото снабдяване на Украйна с оръжия

БСП, ако се готви да напуска коалиция, то ще да е много тайно, каза бившият председател на социалистите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Очевидно ще продължи скритото снабдяване  с оръжия с крайна точка Украйна, но с междинна някоя съседна страна. Това каза в ефира на „Твоят ден” бившият председател на БСП Михаил Миков. По думите вероятно няма да се стигне до излизане на БСП от коалицията.

„БСП, ако се готви да напуска коалиция, то ще да е много тайно. Вероятно ще се намерят думи, с които да се обоснове продължаващото им участие в коалицията. Много вероятно е правителството да обоснове помощта за Украйна като военна-техническа такава. Мотивът за оставането на БСП ще бъде, че България като страна не снабдява Украйна”, обясни той.

Миков е категоричен, че въоръжаването на Украйна означава продължаване на войната и нейното ожесточаване.

По отношение на решение на Русия за плащане в рубли на руския газ той обясни, че смяната на една енергийна зависимост с друга е в интерес на българските граждани, единствено, ако това се случва на по-ниска цена.

“Очевидно Русия предприе тези  действия, за да не й бъдат запорирани парите и фактически, да не й се краде газът. България е енергозависима страна. Дали ще е зависима от Русия, от Катар или САЩ, няма значение. Значение има, единствено, ако се случва на по-ниски цени”. допълни той.

Той е категоричен, че няма как да бъдат наложени санкции на Русия и тя да дава газ без пари.

“Дружбата свърши преди 30 години, сиренето струва пари”, каза още той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук