5.12.2022 | понеделник | 03:26

Отбелязваме Международния ден на доброволеца

Публикувано:

Сподели поста:

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. Днес може да поздравите и засвидетелствате уважение на всеки, който с безвъзмезден труд, знания и умения допринася за подобряване на живота на хората, облагородяване на околната среда, помага на болни хора, правейки животът им по-добър и сигурен.

Снимка: Владимир Христовски

И докато за едни възнаграждението е важно, то за тази порода хора то не е водещо, защото удовлетворението от вдъхнатата надежда у някого, както и от върнатата усмивка, нямат цена.

На 5-ти декември на фокус са човечността, състраданието, готовността да дадеш безкористно на другия, да направиш добро на непознат.

През годините доброволческите акции се увеличават, участниците в тях – също.

И ако доскоро те бяха свързани предимно с подпомагане на хора от уязвимите групи, то сега доброволци се обединяват и около екологични каузи, защита на животни, борба с несправедливостите и много други.

Снимка: Владимир Христовски

Най-голямата световна хуманитарна организация у нас – БЧК е ангажирала целия си ресурс с действия, целящи да подпомогнат държавата в стремежа ѝ да ограничи разпространението на коронавируса в страната.


За първи път денят се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...