30.11.2022 | сряда | 03:13

МЕУ открива официално Европейския месец на киберсигурността

Публикувано:

Сподели поста:

На 27 септември, вторник, от 11.00 ч. министърът на електронното управление Георги Тодоров, който е председател на Съвета по киберсигурност, ще даде началото на Европейския месец на киберсигурността. Целта е популяризиране на сигурността в интернет сред гражданите на ЕС.

Кампанията тази година ще отбележи десетилетие на съвместна информационна дейност на институциите на ЕС за популяризиране и укрепване на киберсигурността. В инициативата се включват държавите членки и партньори от различни отрасли. Темата на информационните събития за 2022 г. е „рансъмуерът и фишингът“ – две основни тенденции, наблюдавани в настоящата ситуация на кибер заплахи.

Министерство на електронното управление е инициатор на редица информационни и образователни събития през месец октомври, в които ще си партнира с публични институции, ВУЗ-ове, представителни организации на работодателите на национално равнище, неправителствени организации и медии.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...