fbpx
More

  Метални решетки посрещнаха депутатите в Народното събрание (ВИДЕО)

  Председателят на Народното събрание Никола Минчев настоя, че поставянето им е дошло след искане на НСО

  Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки. Това заяви депутатът от „Възраждане“ Елена Гунчева във връзка с поставените метални решетки на вратите на централния вход на Народното събрание.

  „Страхът на управляващите от хората само месеци след избирането им във власт преминава в нелогични и позорни действия. Те показват единствено несигурност и желание за конфронтация. Срамно е народите представители да се страхуват от народа си. Всеки български гражданин трябва да знае, че тази сграда е достъпна за него.“, заяви Елена Гунчева от парламентарната трибуна.

  Според  Елена Гунчева, поставянето на решетки на сградата показва страх и неуважение към народа, който ни е избрал.

  Председателят на Народното събрание Никола Минчев обаче настоя, че поставянето им е дошло след искане на Националната служба за охрана, а поводът е последният опит за нахлуване в сградата – на протеста на “Възраждане” през януари 2022 г.

  Народното събрание трябва да премахне монтираните през почивните дни метални врати, тип решетки, от вътрешната страна на парадния вход, защото с поставянето им е направена нерегламентирана намеса по сградата, която е със статут на недвижима културна ценност от национално значение. Това се казва от съобщение на Министерството на културата.