fbpx
More

  Меркел давала политически сигнали с цвета на дрехите си

  "Когато станах канцлер, все още нямаше смартфони, а Фейсбук съществуваше от година", казва в интервю политик №1 на Германия

  Германският канцлер Ангела Меркел призна, че понякога е давала определени политически сигнали с цвета на дрехите си и отбеляза, че за нея, след като напусне поста на федерален канцлер, “започва ново време”.

  “Понякога се е случвало да давам сигнали с цвета на облеклото ми“, каза Меркел в интервю за Зюддойче Цайтунг.

  Тя обаче подчерта, че няма да дава дрехите си в музеи.

  “Тях (дрехите) ги носят до пунктовете за събиране на употребявани дрехи за нуждаещите се. Редовно. Не давам дрехите си в музей”, каза Меркел.

  Канцлерът обясни и защо винаги е избягвала фразата “миграционна криза”, пише “Фокус”.

  “Да, вярно е. По принцип избягвам тази дума (на немски това е една дума), защото бежанецът за мен не е криза, а човек”, подчерта тя.

  Меркел посочи, че според нея грешките, допуснати във връзка с притока на нелегални мигранти, “са направени много преди есента на 2015 г.”

  “Винаги беше ясно, че има въпроси, по отношение на които нямам никакво отношение”, добави Меркел, чието име понякога се свързва с притока на бежанци в Германия. “Всичко, което направих, направих с изчисляването на необходимото”, каза тя.

  Меркел се оплака, че “политическият климат в Германия е станал по-суров”.

  “Когато станах канцлер, все още нямаше смартфони. Фейсбук съществуваше от една година, а Туитър беше създаден година по-късно. Ние живеем в напълно променен медиен свят и промяната на политическия климат също е свързана с това”, каза тя.