fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:50:59
петък | 27.05.2022 | 18:50:59
28.8 C
София

Медведев предупреди Европа, че ще изпадне в хиперинфлация при дефолт на Русия

Той предположи, че Европа може да изпита недостиг на основни храни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди Европа, че може сама да си създаде икономически проблеми вследствие на затрудненията, които създава на Русия, предаде ДПА.

“Дефолт на Русия може да стане дефолт на Европа”, каза Медведев, който понастоящем е заместник-председател на руския съвет за национална сигурност.

Той обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че иска да докара неговата страна до банкрут и описа нейните действия като “тайни намерения на мазохистите от Брюксел”.

Относно строгите санкции на Запада срещу Русия Медевев каза, че те може да доведат до хиперинфлация в ЕС, за което “вече няма да могат да бъдат обвинявани злите руснаци”.

Той предположи още, че Европа може да изпита недостиг на основни храни и че украинските бежанци ще предизвикат “вълна от насилствена престъпност” в европейските държави, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук