fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:17

Медицински специалисти в стачна готовност от септември

Настояват за незабавно дофинансиране на всички структури в здравеопазването

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Синдикатът на медицинските специалисти внесе подписка в Народното събрание, с която декларират готовност за ефективни стачни действия от септември.

В ефира на newsONE Мария Николова от синдиката каза, че до момента са събрали 1661 подписа. Тя обясни, че те искат от парламента да се дофинансират местата, където не са постигнати условията, разписани в Колективния трудов договор в сектор “Здравеопазване”, касаещи възнагражденията на персонала. В него е посочено, че минималната начална заплата на лекар с една специалност трябва да е 2000 лв., на медицинска сестра – 1450 лв., а на санитар – 910 лв. 

“Организираме стачка през септември. Протести повече няма да правим. Стачка ще направим, ако исканията ни не се изпълнят”, заяви тя.

Николова поясни, че от 4 години протестират безуспешно, биват непрекъснато лъгани, а и вече са се уморили от този вид демонстрации.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img