fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:50

Мазното петно около “Вера Су” се е разнесло

От “Морска администрация” са категорични, че в момента няма замърсяване

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В момента няма замърсяване на района около заседналия край Камен бряг кораб „Vera Su”, а установеното вчера мазно петно се е разнесло, съобщи  директорът на „Морска администрация” във Варна кап. Валентин Енчев. Той обясни, че е нормално при това време и заливане на целия кораб да се появи подобно петно. 

„Опасност за кораба винаги има, постоянно се следи неговото състояние, и всякакъв план, който се прави с идеята да има прозорец за няколко дни работа, се съставя все по-трудно, но се прави”, коментира кап. Енчев. 

Времето от снощи е много лошо, корабът е заливан постоянно и единственият начин е да се наблюдава от сушата. За изпълнение на плана се изчаква по-добро време, той се променя постоянно, а след лошото време също ще има негова ревизия. Той помоли за търпение и разбиране в ситуацията и отново каза, че е необходимо да се изчака добро време. 

Енчев каза още, че продължава да се отказва от Басейнова дирекция за Черноморски регион във Варна достъп на „Морска администрация” до резултатите от пробите. Мотивът е, че нямали законово основание да знаят, а според него такова право те имат. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img