fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:19:07
петък | 27.05.2022 | 02:19:07
17.8 C
София

Мартин Карбовски след номинацията за член на СЕМ: Тази работа не е за мен

Така Мартин Карбовски коментира номинирането му за член на Съвета за електронни медии

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Тази работа не е за мен. Така Мартин Карбовски коментира номинирането му за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). Коментара си той прави във видео, публикувано в YouTube и на страницата си във Фейсбук.

“Целите, които си поставя един чиновник в СЕМ, едва ли ще мога да ги реализирам точно аз. По-скоро, цялата тази нервност, която в момента се изсипва върху стария ви приятел Карбовски, ще бъде може би с години. Хубав беше експериментът и абсолютно обществен, защото истината е много проста – няма подкрепа”, казва той, цитиран от БТА.

“Хората се обединяват за зло и махат човек с такава биография….Сравняват те с Кузов, който аз съм разследвал, сравняват те с Пеевски. Аз не съм бил никога на държавна работа”, казва още Мартин Карбовски .

Ето още от изявлението му:

“С това видео ви призовавам да ни съпътствате там, където се върши истинска работа и където някой ден няма да има Съвети. Съветите имат намерение да обслужват политическата класа, както и преди – да не се занимават с проблемите на журналистите и ще въвеждат все по-драконовски, неолиберални регулации. Нещо, което трябва да избегна. Там промяната е невъзможна. Благодаря на всички колеги за подкрепата и не-подкрепата. Благодаря и за подигравките. Тенденцията свободата да бъде престъпление трябва да се прекрати. Ще се борим за това. Подписвайте се на моя канал.Весело е да го кажа, но честит ви Свети Мартин Изповедник”, написа още Карбовски в 9-минутното видео.

Вчера Мартин Карбовски бе номиниран за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от “Има такъв народ”.

От “Демократична България” са предложили Пролет Велкова – журналист и водещ от “Дарик радио”, съобщиха от пресцентъра на формацията.

На 7 април парламентът одобри процедурните правила за условията и реда за предлагане, изслушване и избор на кандидати за двама нови членове на СЕМ. Народните представители и парламентарните групи имат седемдневен срок за номиниране на кандидати. Крайният срок изтича днес в 18:00 часа.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук