fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 01:09

Марк Зукърбърг отрече обвиненията за неглижиране на сигурността

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Собственикът на Facebook Марк Зукърбърг отрече обвиненията за неглижиране на сигурността на потребителите в мрежата. Това заяви той с пост в социалната мрежа.
В понеделник трите приложения Facebook, Instagram и WhatsApp се сринаха и не бяха достъпни за близо 6 часа за потребителите.
„В центъра на обвиненията е идеята, че ние даваме приоритет на печалбите си, за сметка на безопасността и благосъстоянието на потребителите. Това не е вярно”, заявява Зукърбърг в обширен коментар на своята страница във Facebook.
В същото време бивша служителка на компанията призова американския Конгрес да засили регулацията.
„Видяхме, че Facebook изчезна от интернет. Не знам защо се срина, но знам, че повече от пет часа Facebook не беше използван за задълбочаване на разделенията, за дестабилизиране на демокрациите и за да кара младите момичета и жени да се чувстват зле с телата си. Facebook разбира, че ако иска да продължи да расте, трябва да намери нови потребители. Те трябва да се уверят, че следващото поколение е толкова ангажирано с Instagram, колкото и сегашното. И начинът, по който ще направят това, е като се уверят, че децата създават навици, преди да имат добра саморегулация”, заяви Франсис Хаугън.

Зукърбърг не се съгласява и с друго обвинение – че Facebook показва на потребителите политическо съдържание, което противоречи на техните възгледи и понякога граничи с екстремизъм, за да поддържа интерес.
„Аргументът, че от желание за печалба ние умишлено прокарваме съдържание, което прави хората гневни, е доста нелогичен. Ние правим пари от реклами, а рекламодателите последователно ни казват, че не искат техните реклами да бъдат редом до съдържание, което е вредно и поражда гняв”, заявява Зукърбърг.
„Не е важно колко хора минават към конкурентни услуги или колко пари губим, а какво означава това за хората, които разчитат на нашите услуги, за да общуват с близките си и да управляват бизнеса”, казва още основателят на Facebook.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img