fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:55:50
събота | 21.05.2022 | 15:55:50
26.8 C
София

Мария Захарова: Западът не спира да напомпва киевския режим с оръжия

Всичко това се прави с единствена цел – да се удължат максимално бойните действия в Украйна и да се попречи на мирното урегулиране на конфликта, заяви говорителят на МВнР

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Украйна с помощта на страните на НАТО, вложили значителни сили и средства във военната и идеологическата подготовка на местните националисти, се превърна в център на струпване на терористи и наемници от различен произход, които имат боен опит в горещите точки в света, както това беше в Ирак и Сирия.“ Това съобщи говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова по време на брифинг. Това съобщиха в социалната мрежа от руското посолство в България.

„Общо, според информацията на Министерството на отбраната на Русия, от началото на специалната военна операция в Украйна са пристигнали над 6,8 хил. чуждестранни наемници от 63 държави. Сред тях повечето са граждани на Полша, САЩ, Канада, Румъния, Великобритания и Грузия.

Същевременно Западът не спира да напомпва киевския режим с оръжия. Вашингтон с партньорите си от НАТО и ЕС се готви да предаде на Киев десетки едрокалиберни гаубици, артилерийски установки, хиляди артилерийски снаряди, стотици бронетранспортери. Всичко това се прави с единствена цел – да се удължат максимално бойните действия в Украйна и да се попречи на мирното урегулиране на конфликта.

При това нито САЩ, нито партньорите им от НАТО не са способни да проследят, къде в края на краищата ще бъдат доставени въоръженията им и че те ще бъдат използвани само от въоръжените сили на Украйна. Европа е забравила, как отначало започна да спонсира „умерени“ бойци на територия на страните в Близкия изток и Северна Африка (например, в Сирия и Ирак). След това страдаше от извършените от тях атентати. Умерени екстремисти не съществуват.

Или човек е екстремист и се занимава със съответни дейности, или не. Има ли Евросъюзът гаранции, че те ще могат да опазят гражданите си от това, че завръщащите се „инструктори“, получили пореден „опит“, намирайки се на територията, където без контрол са разпръснати стотици хиляди бройки стрелково оръжие, няма да атакуват собствените граждани? Европа всичко това е изпитвала. Опитваха се да й разкажат една „история“, защо се случва така. Че уж е виновен някой друг, а не ръководството на ЕС и НАТО. Това не е така,“ заяви Захарова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук