fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 13:14:12
събота | 21.05.2022 | 13:14:12
17.8 C
София

Мария Габриел: Младите хора имат ключова роля за по-екологична Европа

Българският еврокомисар участва във форума на високо равнище "Младите европейци като пълноправни актьори в Европа: за по-зелена и по-устойчива Европа"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българският еврокомисар Мария Габриел, министрите на образованието и младежта  и по един представител на младите хора от всяка държава членка дебатираха за първи път по темата “Младите европейци като пълноправни актьори в Европа: за по-зелена и по-устойчива Европа”, съобщиха от пресцентъра на Европейската комисия.

Форумът на високо равнище в рамките на Съвета по образование се провежда в контекста на Европейската година на младежта 2022г.

„Важно е да говорим в един глас с младите хора, когато става дума за конкретни решения, свързани с изменението на климата. Ключ към справяне с това предизвикателство е образованието от най-ранна възраст. Имаме нужда от повишаване на осведомеността сред учениците, родителите, широката общественост по въпросите за климатичните промени. Необходимо е да предоставим възможности на системите за образование за предприемане на конкретни действия с цел адаптиране към екологичния преход”, каза Мария Габриел.

По време на дебата бе коментирана и кампанията „Зелена пътека”. Тя призовава младите хора за активно участие в дебата за бъдещето на нашата планета и в инициативата за засаждане на три милиарда дървета в цяла Европа до 2030г.

 „Стремежът ми е да мобилизираме целия опит и знания за свързване на образованието, науката, гражданското общество, включително младите хора. Така можем да създадем общ подход за справяне с изменението на климата, който да залегне в системите ни за образование. Важно е да обединим усилия към по-екологична и устойчива Европа, в която младите хора ще играят водеща роля”, обясни Габриел.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук