fbpx
More

  Мариана Тошева: Бежанците, които откажат преместване, ще отговарят сами за настаняването си

  Все още не е ясно какво се е случило в последния момент, за да накара украинските граждани във Варна масово да променят мнението си за една нощ

  Агенцията за бежанците въвежда декларация за украинските граждани, с която, ако те откажат предложеното им настаняване по държавната програма, поемат сами отговорността за подслона си.

  Това заяви в ефира на БНТ председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева. Документът е на украински, български и руски език и вече се разпространява във всички хотели, настанили бежанци до 31 май.

  Въвеждането на този документ се случва след като тази сутрин близо 200 бежанци във Варна отказаха в последния момент да се качат на организираните за тяхното преместване автобуси и да потеглят към държавна база в Паничище. Натам се насочиха само петима души от предварително заявилите около 200 души във Варна, че приемат настаняването.

  Все още не е ясно какво се е случило в последния момент, за да накара украинските граждани във Варна масово да променят мнението си за една нощ.