fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:52

Макрон: Русия води нов тип хибридна война срещу света

"Това е териториална война, каквато смятахме, че е изчезнала от европейските земи -  война от началото на 20-ти, дори от 19-ти век"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Еманюел Макрон обвини Москва, че започва “нов тип хибридна световна война”.

“Кремъл реши, че информацията, енергията и храната са военни инструменти, поставени в услуга на войната в Украйна”, каза Макрон в Бенин по време на втория етап от пътуването му до Африка. Френският президент определи Русия като “една от последните имперски колониални сили” заради нахлуването й в Украйна. 

“Това е териториална война, каквато смятахме, че е изчезнала от европейските земи –  война от началото на 20-ти, дори от 19-ти век”, добави Макрон. 

Той е на обиколка в три африкански страни – Камерун, Бенин и Гвинея-Бисау, която съвпада с обиколката на руския външен министър Сергей Лавров. В Етиопия Лавров призова африканските дипломати да не подкрепят водения от САЩ световен ред.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img