fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:48

Макрон предупреди французите да се готвят за недостиг на енергия през зимата

В телевизионно интервю по случай националния празник на Франция президентът посочи, че "мобилизацията" предвижда френските потребители и бизнес да намалят потреблението

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Франция трябва да се мобилизира и да се подготви за вероятен сценарий, при който през есента ще има недостиг на енергия, тъй като Русия използва намаляването на доставките за Европа като оръжие във войната си срещу Украйна, заяви президентът Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс.

В телевизионно интервю по случай националния празник на Франция Макрон посочи, че “мобилизацията” предвижда френските потребители и бизнес да намалят потреблението на енергия.

“Трябва да се подготвим за сценарий, при който трябва да се справим изцяло без руски газ”, заяви той и допълни, че скоро ще представи план за ограничаване на енергийното потребление.

Макрон заяви освен това, че в светлината на руската инвазия Франция трябва да подобри армията си, да увеличи военното производство и да обнови запасите си с муниции, предава БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img