fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:09:14
неделя | 29.05.2022 | 02:09:14
16.8 C
София

Макрон печели президентските избори с 58,55% на втория тур

Това показват окончателните данни на френското вътрешно министерство

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Френският президент Еманюел Макрон победи крайнодясната си съперничка Марин Льо Пен на втория тур на президентските избори, като получи 58,55% от гласовете на втория тур, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на окончателни данни на френското вътрешно министерство.

При първия сблъсък между Макрон и Льо Пен през 2017 г. той спечели с 66,1% от гласовете.

Гласували са 71,9% от избирателите, срещу 74,6% на изборите през 2017 година. Това е най-ниската избирателна активност на втори тур на президентски избори от 1969 г. насам.

Китайският президент Си Цзинпин поздрави Макрон за преизбирането, съобщава Франс прес. В посланието си той изразява желание да продължи да работи с президента Макрон, за да защитава “както досега установяването на нашите дипломатически отношения, принципите на независимостта, на взаимното разбирателство, далновидността и взаимната изгода”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук