fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:39:07
събота | 28.05.2022 | 01:39:07
21.1 C
София

Махат автокъщата и ресторант “Веселото село” от Борисовата градина

До развръзката се стигна след дълги съдебни битки

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че автокъща “Капитолия“ и ресторант “Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина.

В личния си профил в социалната мрежа “Фейсбук”, кметът обясни, че след дълги съдебни спорове Столичната община окончателно е спечелила делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.

“На 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от “ЕВРО-2007” ЕООД и собственост на “МЕГА 2020″ ООД. В момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към принудително премахване”, пише още тя.

Фандъкова уточни, че по нейно искане и двата терена са  актувани преди няколко години като публична общинска собственост.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук