fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 01:21:43
сряда | 25.05.2022 | 01:21:43
18.2 C
София

Любомир Петров: Тотото е на печалба в последните две години

На среща с министъра на спорта ще бъде обсъдено бъдещето на сегашното ръководство на БСТ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров обяви, че държавният хазартен оператор е на печалба, откакто е управлявано от настоящото си ръководство. Той каза това в отговор на твърденията на спортния министър Радостин Василев, който преди дни заяви, че в тотализатора има сериозни проблеми и е регистрирал години със загуби, въпреки че в последните две години е на печалба.

“Общата печалба за 2021-а е 53 милиона лева”, посочи Петров и подчерта, че всяка година тотото има двуцифрен ръст на печалбата.

“Когато постъпих в тотализатора, имаше налични 4 милиона лева, сега има 50 млн. лв. Искам да успокоя нашите играчи, че всички печалби ще бъдат изплатени”, заяви изпълнителният директор.

На въпрос на newsOne защо тогава спортният министър иска да освободи борда на директорите, Петров коментира, че това е политическо решение, залегнало в коалиционното споразумение. Той каза още, че иска да бъдат уволнени и че няма да подадат оставка.

“Няма да обжалвам уволнението. Така сме се разбрали с министър Василев”, поясни изпълнителният директор на БСТ, отново в отговор на въпрос на newsOne.

Стана ясно, че в момента тече обжалване на заповедта на служебния спортен министър Андрей Кузманов, който уволни борда и направи опит да впише ново ръководство на тотализатора, но заради обжалване това не се случи.

Сега делото е в ръцете на ВКС, които ако потвърдят решението на апелативния съд, те ще бъдат уволнени, а новият състав, който е бил одобрен от финансовото министерство, ще бъде вписан в търговския регистър.

В 15 часа днес Петров и борда имат среща с министър Василев, на която ще бъде обсъдено бъдещето им.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук