fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:19:49
сряда | 25.05.2022 | 00:19:49
18.2 C
София

Любомир Каримански за БНБ: Подготвен съм за всякакъв вид дискусия

Той е кандидат за управител на Българската народна банка

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Фокусиран съм върху това , което аз искам да направя и смятам за необходимо за БНБ. Всеки може да предложи кандидат. Подготвен съм за всякакъв вид дискусия и обсъждане. Който и да бъде кандидатът, е добре дошъл. Подхождам с разбиране и уважение”. Това заяви Любомир Каримански от Има Такъв Народ (ИТН) в предаването „Събуди се“ по NOVA.

Той е кандидат за управител на Българската народна банка. Опонент му е  председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров. Относно дипломата на Андрей Гюров, Каримански каза следното:

„Смятам, че всеки един от нас се е постарал да представи необходимите документи. Всички тези проверки или кой каквото изнася, нека да го аргументира и да бъде така добър да го защити. Уважавам г-н Гюров. Приемам го като човек, който е оценил поста гуверньор на БНБ. Старае се и е вложил усилия да направи своята концепция”.

„Когато изразим аргументите си и концепциите си, вероятно партиите ще бъдат с ясно впечатление какво искаме да направим за БНБ. . Не съм се стремил да има сервилност около мен”, каза още Каримански.

Според него вероятно, след като се уточнят детайлите около процеса на документите, докладът на бюджетната комисия ще бъде внесен в зала. По думите му е възможно той да бъде гласуван другата или по-другата седмица.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук