fbpx
More

  Луна: Знам Конституцията наизуст

  Знам Конституцията наизуст. Това заяви в предаването “Денят започва с Георги Любенов” канидатът за президент Луна.
  Тя заяви, че президентската институция трябва да има нов облик и обществото ни трябва да излезе от капана на матрицата и от всичко, на което сме свидетели през последните 30 години. “Ние ще направим нашия избор, ще го заявим смело”, заяви кандидатът за президент, като уточни, че се кандидатира за първи път.
  Тя призова президентът Румен Радев да се оттегли с достойнство от “Дондуков” 2.
  “Избягвам да критикувам, позволявам си да правя забележки, но мисля, че един държавник не трябва да изглежда в очите на гражданите като пристрастен към властта. Той направи каквото можа или не, и е време да се оттегли с достойнство и да даде възможност на жената президент да изрази своите качества”, заяви Луна и допълни, че е единственият независим кандидат.
  “Може би съм единствената, която не се е натрапвала, която не става обединител, в последните 2 седмици. Когато са изборите наблюдаваме една агресивна политическа конкуренция, която нагнетява и отвращава нас, гражданите. Отблъскващо е, и като че ли има една манипулация. Кой решава кои са реалните конкуренти за президент, защо има изолиране на останалите кандидат-президенти?”, попита Луна.
  “Не мислите ли, че българските граждани имаме нужда от добрина? И кой ще я даде тази добрина? Кой е този обединител и водач, който е действително в домовете на гражданите, знае и слуша техните проблеми и ги проявява в точния момент?”, допълни още тя.
  Според нея истинският водач се ражда такъв, осъзнато прави своята саможертва за народа си. Това е призвание, не можеш частично да го изразяваш като решение, избор или нещо различно.
  Тя заяви, че няма идеал за съвременен политик. Като такъв от историята посочи Симеон Велики.
  Луна заяви, че не се страхува и притеснява от срещи със световните политически лидери, защото е живяла в Белгия и познава много добре Брюксел.