fbpx
More

  Лукашенко си купи руски балистинчни ракети “Искандер” и върна смъртното наказание

  Съединените щати веднага осъдиха плановете Минск за прилагане на наказанието срещу политически опоненти. Решението бе определено като отчаян ход на президента Александър Лукашенко за запазване на властта

  Беларуският президент Александър Лукашенко обяви в профила си в Телеграм, че е купил от Русия ракети с малък обсег “Искандер”, които могат да бъдат въоръжени с ядрени бойни глави, и зенитни ракетни комплекси С-400,.

  В него не се уточнява с какви количества от двата вида ракети се е сдобила Беларус. Лукашенко заявява само, че са купени колкото са необходими на армията му, която вече била напълно различна, защото може да нанася колосални поражения на противника.

  Хвалбата с новите ракети идва ден, след като Лукашенко подписа указ за връщане на смъртното наказание.

  Съединените щати веднага осъдиха плановете Минск за прилагане на наказанието срещу политически опоненти. Решението бе определено като отчаян ход на президента Александър Лукашенко за запазване на властта.

  Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън каза, че новият закон, подписан от Лукашенко за използване на смъртното наказание за “терористични” актове, всъщност е насочен към продемократични активисти и противници на руската война в Украйна.