fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:02

“Луфтханза” – очаквайте закъснения и отменени полети

Стачни действия, готвени за сряда и четвъртък ще създадат проблеми в разписанията, твърдят от синдиката "Ферди"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Поради стачни действия, готвени за сряда (27.07) и четвъртък (28.07) тази седмица, е възможно да има отменени полети или закъснения. За това предупреждава в нарочно комюнике един от синдикалните лидери на “Луфтханза” . Стачките са продължение на задълбочилия се спор за заплатите, чието увеличение искат от профсъюзната организация, предава Франс прес.

Стачните действия са планирани от 03:45 ч. (04:45 бълг. вр.) в сряда до 06:00 ч. (07:00 бълг. вр.) в четвъртък, за да увеличи натиска върху ръководството, твърдят организаторите.

Синдикатът настоява за 9,5-процентово увеличение на заплатите.

“Луфтханза” вече отмени около 6000 полета това лято. Най-голямото германско летище – това във Франкфурт – планира да облекчи графика на полетите, за да стабилизира въздушните операции, сериозно нарушени от летните пътувания.

Стачката в сряда и четвъртък ще засегне служителите на земята, особено в поддръжката.

Поради готвените стачни действия ще има много анулирания и закъснения, предупреждават от синдиката “Ферди”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img