fbpx
More

  Лозан Панов: ГЕРБ и ДПС са възможни варианти за коалиция

  Той отчита като грешка това, че Румен Радев не е посредничил за създаване на правителство

  ГЕРБ и ДПС са възможни варианти на коалиция. Има държави, в които този период, който в момента изживяваме, те са го изживели много преди това. И въпреки това отново има изпълнителна власт – без значение дали е стабилна или не е стабилна, така или иначе това е в полза на всички ни. 

  Това заяви кандидатът за президент Лозан Панов пред Свободна Европа. 

  Панов отчита като грешка това, че президентът Румен Радев не е посредничил за създаване на правителство. “Очевидно сигналите, които и сега се подават към ГЕРБ, те не признават този катарзис на г-н Борисов и елита на ГЕРБ, но пък смятам, че пътят за формирането на коалиция преминава през много разговори”, допълва той. 

  По думите му когато в парламента има различни формации, е трябвало и ГЕРБ, и ДПС да бъдат поканени на разговори за съставяне на правителство в 46-ото Народно събрание. 

  “Защо? Защото всеки един от тези играчи в политиката може да представи своите идеи и да намерят също така допирни точки. Те може да са малко, но те трябваше да бъдат намерени – да се извърви пътят към нормалния парламентаризъм – дебат, сформиране на правителство и една изпълнителна власт, която да работи в полза на хората”, заяви още Лозан Панов.