fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:05

Лозан Панов: ДПС играе с повече от един играч на президентските избори

Той заяви, че Румен Радев подпомага Движението, както и те него

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

ДПС играе с повече от един играч на президентските избори. Това заяви кандидатът за президент Лозан Панов пред Nova.
“Смятам, че Румен Радев подпомага ДПС, както и те него. Смятам, че е напълно възможно ДПС да играе с двама играчи, а защо не и с трима на изборите за държавен глава. Ако се върви в тази посока, това не е безобидно. Разменените реплики за родината мобилизират вота и на единия, и на другия”, заяви Лозан Панов.
Панов даде пример с ДПС и ВМРО, които с размяната на реплики една към друга също активирали собствения си електорат. Той припомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години те са подкрепили Румен Радев. Според него подредбата на обстоятелствата и заиграването на тази тематика сочи, че „сме в разцвета на същото зло, което не е излизало до този момент от политиката”.
„Следващата стъпка е, че имаме кандидат за президент, който е тяснопартиен – Мустафа Карадайъ. Спомняте си размяната на реплики в президентството между него и Румен Радев. Към това отново добавям Велико Търново. Имаме не Петър и Асен въстаници, но имаме Асен и Кирил, макар че не става въпрос за византийско робство. Като наредим всички тези обстоятелства, допускам, че би могло политиката да се насочи към етническите проблеми”, заяви още председателят на Върховния касационен съд.
Той коментира и “осветляването” на Делян Пеевски в “Досиетата на Пандора”, което според него е пореден театър.
Според него осветляването на Пеевски в „Досиетата Пандора”, появяването му в ДАНС, а след това и обявяването му за водач на листата на ДПС във Велико Търново е сценка.
„Мистично се появи г-н Пеевски. Знаете, той беше в ДАНС, там имаше много журналисти, но така и не се разбра защо той беше там. Мисля, че никой не разбра. След това той мистично изчезна и в един момент церемониално отново се появи. Причините Пеевски да бъде там могат да бъдат различни. Възможно е да е отишъл там, защото един ден той оглавяваше ДАНС, може да си е взел удостоверение”, каза още Панов.
За подозрението, че друг кандидат за битката на „Дондуков” 2 – Анастас Герджиков, също има връзки с ДПС, Панов обясни, че борави само с факти.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img