fbpx
More

  Лондон отпуска енергийни помощи за домакинствата

  Част от парите ще дойдат от допълнителния данък върху печалбите на енергийните компании, които са скандално високи напоследък

  Всяко домакинство в Обединеното кралство ще получи по 400 паунда за  енергийните сметки през октомври . Уестминстър гласува 15 милиарда паунда за справяне с растящите цени.

  Министърът на финансите Риши Сунак обяви новия пакет от мерки, който предвижда също еднократна помощ от 650 паунда за най-бедните домакинства.

  Действията на правителството идват след предупрежденията, че милиони могат да изпитат затруднения да плащат сметките си за ток и газ, особено пенсионерите.

  Част от парите ще дойдат от допълнителния данък върху печалбите на енергийните компании, които са скандално високи напоследък. Това решение, всъщност беше предложено от опозиционната група на лейбъристите и прието от управляващите, въпреки, че първоначално те се съпротивляваха.

  Решението “да вземе от най-богатите и да даде на по-бедните”, беше приветствано като взето в правилен момент. Като основна причина се изтъква войната в Украйна.