fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:07

Лондон обвини Париж за часовете чакане на километрични опашки на Дувър

Откакто Великобритания напусна ЕС през 2020 година, пътуващите британци преминават през паспортен контрол, когато пътуват до континента

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Британците, тръгнали на почивка с ферибот, трябва да чакат с часове на пристанището в Дувър, като пристанищните власти обвиняват френската страна за хаоса, предаде Асошиейтед прес.

Властите в Дувър заявиха, че липсата на френски гранични служители е довела до петчасово чакане за гранични проверки на британското пристанище, където се образуваха километрични опашки.

Пристанищните власти съобщиха в комюнике, че броят на френските гранични полицаи е бил недостатъчен и далеч не съответства на това, което е необходимо, за да се осигури безпроблемно преминаване през първия уикенд на пиковия летен период.

Откакто Великобритания напусна ЕС през 2020 година, пътуващите британци преминават през паспортен контрол, когато пътуват до континента. В Дувър те са обслужвани на английската страна на канала от френски служители.

Фериботният оператор “Пи енд Оу” (P&O) съобщи, че в момента се чака над четири часа на опашки, за да се стигне до граничния контрол в Дувър. Компанията прикани пътниците да се подготвят за дълго чакане и да си носят закуски и допълнително количество вода.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img