fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:45:17
петък | 27.05.2022 | 08:45:17
15.8 C
София

Лондон: Ако Русия използва химическо оръжие, “всички варианти са на масата”

Засега британското разузнаване не може да потвърди твърденията за използвано химическо оръжие от руската армия в Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Западът ще реагира по всички възможни начини, ако Русия използва химическо оръжие в Украйна, заяви днес британският министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи, цитиран от Ройтерс.

“Има някои неща, които излизат извън всякакви граници, и употребата на химическо оръжие ще получи отговор, като всички варианти са на масата, що се отнася до това какъв би бил отговорът”, каза той пред телевизия “Скай нюз”. 

Хийпи обаче подчерта, че засега британското разузнаване не може да потвърди твърденията за използвано химическо оръжие от руската армия в Украйна. На въпрос на радио Ел Би Си дали би изключил разполагането в такъв случай на британски или натовски войници на украинска територия министърът отговори: “Не, всички варианти са на масата”.

Вчера британският външен министър Лиз Тръс каза, че Лондон си сътрудничи със свои партньори аз проверка на съобщенията, че руските сили може би са прибегнали до химическо оръжие при обсадата на югоизточния украински град Мариупол, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук