fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:20

Лиз Тръс се включи в надпреварата за Даунинг стрийт N 10

Междувременно премиерът в оставка на Обединеното кралство Борис Джонсън каза, че няма да подкрепи нито един от претендентите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бившият министър на финансите на Обединеното кралство Риши Сунак е фаворит да поеме ръководството на Консервативната партия, като шансовете му се оценяват на 37%, показа проучване на Oddschecker, оповестено в понеделник.

Държавният министър по търговската политика Пени Мордънт изостава на втора позиция с 24%, а външният министър Лиз Тръс е класирана в анкетата на трето място с 19%.

Фаворитът от миналата седмица за наследник на отиващия си премиер Борис Джонсън, министърът на отбраната Бен Уолъс обяви, че няма да участва в надпреварата.

Всички останали кандидати са под прага от 10% в последното проучване на Oddschecker.

Междувременно премиерът в оставка на Обединеното кралство Борис Джонсън каза, че няма да подкрепи нито един от претендентите, които се борят да го заменят като лидер на Консервативната партия.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img