fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:50

Лиз Тръс: Като премиер, ще съм най-добрият приятел на Украйна

Междувременно британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви подкрепата си за Тръс, определяйки я като "неподправена" и "пряма"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Британският външен министър Лиз Тръс, която е водещ кандидат за лидерския пост на Консервативната партия, заяви, че ще бъде “най-добрият приятел” на Украйна, ако стане премиер на Великобритания. Тръс беше категорична, че ще търси възможности заедно със съюзниците за осигуряване на допълнителна военна и хуманитарна подкрепа за Киев. 

Междувременно британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви подкрепата си за Тръс, определяйки я като “неподправена” и “пряма”. Според Уолъс, тя ще бъде в състояние да навлезе в работата на “Даунинг стрийт” 10 още от първия ден. 

Лиз Тръс има преднина в социологическите проучвания сред консерваторите пред другия кандидат – бившия министър на финансите Риши Сунак. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img