fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 12:16

Линейка и кувьоз, дарени от “Капачки за бъдеще”, спасиха бебе от Карлово

Такива линейки ще бъдат дарени и на други места в страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Специализираната детска линейка, която “Капачки за бъдеще” дариха наскоро на болницата в Пловдив се отзова на първия си сигнал за недоносено бебе.

https://www.newsone.bg/kapachki-a-badesthe-daryava-parvata-neonatalna-linejka-na-czsmp-plovdiv/

В Деня на народните будители в пловдивската болница получават сигнал, че в Карлово е родено недоносено бебе, което има нужда от специализирана медицинска помощ.

“Неонаталната линейка, която заедно им дарихме, тръгва незабавно натам с лекар – специалист. През това време медиците в болницата в Карлово полагат грижи за новороденото в кувьоза, който през 2019 г отново “Капачки за бъдеще” дари на болницата”, разказа в своя фейсбук профил, съоснователят на инициативата Лазар Радков.

Оказва се, че бебето е с най-високата трета степен на недоносеност и с респираторен дистрес синдром. Малкият пациент е транспортиран към неонатологията в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив, където е интубиран и поставен на изкуствена белодробна вентилация.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img