fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:32

Лили Иванова проговаря за Парцалев в книгата „Хамлет от град Левски“

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Примата на българската естрада Лили Иванова проговаря за големия ни актьор Георги Парцалев в обогатен вариант на биографичната му книга „Хамлет от град Левски“. Четивото е дело на Георги Тошев.

В изданието намират място и много интервюта на любимия актьор, както и непоказвани негови фотографии.

„Парцалев приживе дава много малко интервюта. Едната причина е, че не го канят, защото го определят като неблагонадежден в началото. Когато вече стана много известен и буквално пълни стадиони, започват да искат интервюта, но той отказва. За това свидетелстваха и Стоянка, и Таня Лолова, и Латинка, най-близките му партньорки“, разкри Георги Тошев пред „Телеграф“.

„В първата книга повече съм се занимавал с фактите. Тя беше написана през историите на негови роднини, близки хора, това бяха фактите, досието му, всички документи, които съществуват в държавния архив. Но много ми липсваше Парцалев да говори в първо лице, единствено число и във втората книга се случи. Това са негови интервюта, които съм прослушвал в Златния фонд на радиото, в телевизията и в Народната библиотека, както и съхранени в народния архив. Тази част, която е като монолог, като личен разказ на Парцалев, извадил съм колко труден е бил животът му, как оцелява и какви са били ценностите му“, допълва Тошев.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here