fbpx
More

  Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ: В Северна Македония има ново парламентарно мнозинство

  "Правителството на СДСМ и Заев е минало", твърди Християн Мицкоски

  Лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че има ново парламентарно мнозинство. Той публикува две снимки в профила си във фейсбук от срещата с формациите “Алианс на албанците”, “Алтернатива”, “Левица” и “Беса”.

  “Беса” беше коалиционен партньор на Социалдемократите на премиера Зоран Заев, заедно с Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), която е и най-голямата албанска партия, информира БНР.

  Между “Беса” и ДСИ обаче от известно време има напрежение. На местните избори “Беса” дори обяви, че ще се яви със свои кандидати, различни от тези на коалицията.

  Вече шести ден премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев не е депозирал официално оставката си, както обяви след загубата на партията му на местните избори в редица градове.

  Късно снощи Християн Мицкоски обяви пред журналисти, че очаква оставката на Заев и обяви какви са вариантите пред Скопие.

  “Това е мнозинство, с което се гарантира, че това правителство, предвождано от СДСМ и Заев е минало. За всичко останало трябва да седнем и да разговаряме – за програмни приоритети, за бъдещето, за стратегията по-нататък”, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.