fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:06

До края на годината Летище “Пловдив” пуска редовна пътническа линия до Бургас

От Фонда за развитие на летището очакват до края на есента към тях да се присъединят и още общини

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

До края на годината Летище “Пловдив” пуска редовна пътническа линия до Бургас. Това стана ясно по време на заседание на Управителния съвет на Фонда за развитие на аеропорта.

Председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов представи доклад за дейността на дружеството. Кметът Здравко Димитров припомни, че редовните линии са обсъждани вече с представители на турската страна.

За завършване на преговорите представители на летището днес пътуваха за Анкара, където се срещнаха с президента на една от известните турски авиокомпании, директора на гражданското въздухоплаване и министъра на транспорта на южната ни съседка. Подкрепа и съдействие по темата има и от посланика ни в Република Турция Ангел Чолаков.

От Фонда за развитие на летището очакват до края на есента към тях да се присъединят и още общини. Вече са водени разговори с кметовете на Пазарджик, Велинград, Кърджали, Смолян, Асеновград и Карлово.

Предстои Община Пловдив да обяви обществена поръчка за избор на превозвач за редовна автобусна линия от Пловдив до летището.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img