fbpx
More

  Лена Бориславова след коалиционния съвет за РСМ: Това няма да е правителството, което ще предаде националния интерес

  Срещата между управляващите продължи повече от три часа

  „Обединихме се, че за нас най-важно е да има широко съгласие по темата за Република Северна Македония, поради което се препотвърди обещанието, което сме дали цялата коалиция, че тази тема задължително ще мине през Народното събрание. Дотогава ще оставим дипломатите във Външно министерство да продължат своята работа. Това няма да е правителството, което ще предаде националния интерес.“

   Това заяви началникът на кабинета на премиера Кирил Петков – Лена Бориславова, след края на провелия се тази вечер коалиционен съвет относно темата за РСМ. Срещата в Министерския съвет (МС) се състоя след призива на премиера Кирил Петков за свикването на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) за състоянието на преговорите с РСМ, предаде БТА.

  Срещата между управляващите продължи повече от три часа.

  “Когато имаме решение и доклад на МВнР, в който се отчита напредък по българската позиция, ще имаме и предложение към Народното събрание. На този етап не сме там”, коментира Бориславова.

  Станислав Балабанов от “Има такъв народ” каза, че всички партии са препотвърдили позициите си, предаде БНТ.

  “Обединихме се, че е една пистата и се надяваме на положителни действия и на дипломатите на Република Северна Македония”, каза той.

  На коалиционния съвет са обсъдени още две теми – актуализацията на бюджета и Планът за възстановяване и устойчивост.

  “Актуализацията трябва да бъде приета в Народното събрание до края на юни. От 6 до 10 юни ще се постараем да бъде разгледано в комисия”, заяви Лена Бориславова.