2.12.2022 | петък | 02:24

Лекари от болница „Лозенец“ протестират срещу идеята тя да се превърне в детска

Публикувано:

Сподели поста:

Лекари от болница „Лозенец“ излязоха на протест срещу идеята на Министерството на здравеопазването да превърне лечебното заведение в детска болница.

Според тях сградата им не може да изпълнява функциите на педиатрия.

Директорът на болницата доц. Радосвет Горнев и колегите му заявиха, че са готови да напуснат, ако намеренията на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров се изпълнят.

От думите им стана ясно, че никой не ги е информирал за тази идея, а са я научили по време на днешния брифинг на д-р Кацаров.

Доцент Дорина Асенова, декан на Медицинския факултет към СУ, се обяви против действията на здравния министър и поясни, че са ужасени от случващото се, а студенти изразиха притеснение да не бъде закрита учебната им база.

Студенти и пациентски организации също подкрепиха протеста.

Всички протестиращи са съгласни, че в страната ни трябва да има детска болница, но според тях, тя не трябва да се случва за сметка на друго лечебно заведение.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху