27.01.2023 | петък | 06:41

Лазар Лазаров прие сурвакари от село Градец по повод Василица

Публикувано:

Сподели поста:

По случай ромската Нова година Василица вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров прие сурвакари от основно училище „Капитан Петър Пармаков” в с. Градец, община Котел. Учениците представиха ритуалите, свързани с Банго Васил, и сурвакаха политическия кабинет на Министерството на труда и социалната политика с пожелание за здраве, късмет и плодородие. 

Четиринадесетте деца, които участваха в празника, са от подготвителна група, начален и среден курс на обучение. Посещението им е по инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който работи за образователната интеграция на ромските деца.

Министър Лазаров пожела на децата здраве и много успехи в училище. „Бъдете прилежни в училище, защото добрите знания ще Ви дадат повече възможности за избор как да продължите образованието си и да имате добра работа, интересен и пълноценен живот, когато пораснете“, каза той.

Вицепремиерът поздрави и екипа на център „Амалипе“ за дългогодишната работа за превенция на отпадането от училище на децата от ромски произход. „Благодарение на Вашите усилия все повече от тях успяват да завършат  своето образование, което им дава шанс да намерят работа и да имат пълноценна трудова реализация“, добави той.

В ОУ „Капитан Петър Пармаков” в с. Градец се учат 382 деца. През настоящата година училището празнува 220 години от създаването си.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...