fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:52

Латвия ще признае Русия за терористична държава

Страната определя действията на Москва като геноцид срещу украинския народ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Латвийският сейм готви проект да признае Русия за терористична държава, а действията ѝ в Украйна квалифицира като целенасочен геноцид срещу украинския народ, съобщават местни медии.

Комисията по външни работи на сейма подкрепи единодушно Проекта за изявление под наслов: “Относно целенасочените военни атаки на Русия срещу украинското гражданско население и общественото пространство”.

“Руските сили в Украйна използват забранени от международната общност касетъчни боеприпаси, за да всеят страх и да убиват безразборно цивилни”, се казва в проекта на изявлението.

В документа се споменават нападението на руски военни срещу театъра в Мариупол, ракетни атаки срещу жилищен район край Одеса и нападението срещу търговския център в Кременчук.

Само преди броени дни, на 14 юли Латвийският сейм реши да забрани напълно доставките на природен газ от Русия от 1 януари 2023 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img