fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:19:22
петък | 20.05.2022 | 07:19:22
5.7 C
София

Ламборгини за 7 млн.лв пристигна в България, купувачът вероятно е наш бизнесмен

Двигателят с вътрешно горене е с мощност от 785 коня, докато електрическият мотор вкарва още 34 конски сили, като осигурява рязко потегляне и мигновено ускорение

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Поръчково Lamborghini Sian на стойност близо 7 милиона лева, пристигна в България и бързо обиколи социалните мрежи. Новината беше разпространена от софийски автовоз, който публикува снимки на скъпото возило в Инстаграм профила emotion.on.wheels.

Според слухове “българското” Lamborghini Sian е купено от транспортния бос Ваньо Алексиев.

Lamborghini Sian се произвежда в ограничен тираж- едва 63 бройки за две години, като една от тях вече е притежание на състоятелен българин. Sian е най-мощният модел на Lamborghini в историята на марката. 6,5-литровият V12 двигател е с 819 коня, добавени и от малкия електромотор, вграден в автомобила.

Двигателят с вътрешно горене е с мощност от 785 коня, докато електрическият мотор вкарва още 34 конски сили, като и осигурява рязко потегляне и мигновено ускорение. От място до 100 км/ч хиперколата дърпа за 2,8 секунди.

Максималната скорост на Sian е 350 км/ч. За разлика от повечето хибриди и електрически коли, Sian не разчита на литиево-йонни акумулатори, а на специални суперкондензатори, съобщи „24 часа“.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук