fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:26

КЗП: Хлябът е поевтинял с 20% (ВИДЕО)

Това не са промоционални, а трайни намаления, съобщават от министерство на икономиката

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Проверки, извършени от Комисията за защита на потребителите в повече от 30 града, са показали, че хлябът е поевтинял с 20%. Това, според Министерството на икономиката, е резултат от премахването на ДДС ставката за хляба и брашното.

Това не са промоционални, а трайни намаления и се отнасят за целия асортимент, съобщават от министерството. Резултатите от проверките показват, че в някои по-малки хранителни магазини цените са по-близки или дори по-ниски от тези във веригите и дават примери с Враца и Монтана, където, съответно, бял хляб от 0,700 кг. се продава за 1,40 лв. и за 1,60 лв., а тип “Добруджа” – за 1,50 лв.

Министърът на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова е сигурна, че премахването на ДДС за хляба вече дава резултат.Според Нинова е имало много скептици по тази мярка, които са настоявали ,че хората няма да могат да я почувстват,но очевидно резултатите ги опровергават.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img