fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:01:56
събота | 21.05.2022 | 15:01:56
26.8 C
София

Културната комисия на СОС прие да има алея “Героите на Украйна” пред руското посолство в София

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Зеленото пространство пред руското посолство в София да се обособи като алея с името “Героите на Украйна”, прие Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет. В подкрепа на предложението гласуваха 8 от членовете й, против бяха 3-ма, а един гласува с “Въздържал се”.

На извънредно заседание по този въпрос общинският съветник от БСП Калоян Паргов постави въпроса дали това е най-удачното място за алея с такова име и дали не е излишна провокация, съобщава БНТ.

Д-р Дамян Георгиев, кметът на район “Изгрев”, където се намира руското посолство, коментира, че до районната администрация стигат сигнали на несъгласни предложението граждани.

Веселин Калановски от “Демократична България”, който е един от вносителите на предложението, подчерта, че актът на именуване на алеята пред руското посолство, е човешки акт, в който не е важна площта на мястото, а самото място и че предложението за подобна алея в този момент не може да бъде направена на по-подходящо място.

С 9 гласа “За” и 3 “Против” комисията прие още една идея – градинката в близост до руското посолство да бъде кръстена на името на руския опозиционер Борис Немцов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

3 КОМЕНТАРИ

  1. Какви герой са тия фашисти украински наркомани давай Путин смачкай фашистите

  2. А УЛИЦАТА НА КОЯТО Е АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА НА ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

%d bloggers like this: