fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 19:30

Кулеба разкритикува призивите на Макрон Русия да не бъде унижавана

Вчера френският президент заяви, че не трябва Русия да бъде унижавана, за да може в деня, в който сраженията бъдат преустановени, да се изгради път за излизане от кризата чрез средствата на дипломацията

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Дипломат номер едно на Украйна Дмитро Кулеба разкритикува днес призивите от вчера на френския президент Еманюел Макрон Русия да не бъде унижавана, предаде Франс прес.

Според Кулеба това предложение може само да унижи Франция.

“Призивите да се избягва унижаването на Русия могат само да унижат Франция или всяка друга страна. Защото Русия е тази, която се унижава. Ние трябва по-добре да се фокусираме върху начина, по който да поставим Русия на мястото й. Това ще донесе мира и ще спаси живота на хората”, написа в туит Кулеба.

Макрон в интервю за регионални издания вчера повтори свое изказване от по-рано през пролетта, че не трябва Русия да бъде унижавана, за да може в деня, в който сраженията бъдат преустановени, да се изгради път за излизане от кризата чрез средствата на дипломацията. Това предложение още първия път беше зле посрещнато в Източна Европа.

Макрон е един от малкото световни лидери, които се опитват да поддържат диалог с руския президент Владимир Путин.

Вчера Макрон заяви, че е казал на Путин, че е допуснал историческа и фундаментална грешка за народа си, за себе си и за историята, като е нахлул в Украйна, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here