fbpx
More

    Кубрат Пулев пред пловдивски студенти: В България всеки може да стане политик, но не всеки боксьор

    Кобрата обяви, че очаква нова битка до няколко месеца

    Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се срещна с възпитаници на Висшето училище за сигурност и икономика в Пловдив. Кобрата обяви, че очаква съвсем скоро предложение за битка в САЩ. “Надявам се с още няколко двубоя отново да се изстрелям нагоре”, сподели Пулев пред журналисти.

    Кубрат допълни, че е изгледал битката между британеца Антъни Джошуа и Александър Усик и не е изненадан от развоя на мача. “И на реванша украинецът ще победи”, лаконично коментира Кобрата, който се изправи срещу Джошуа в мач за световните титли в тежка категория през 2020г., но загуби в 9-я рунд на битката с нокаут.

    Боксьорът обясни, че е в Пловдив по покана на студентите, за да изслуша техните проблеми и виждания . “У нас всеки може да стане политик, но не всеки – боксьор. Трябва да се занимавате с това, което обичате”, обърна се Кубрат Пулев към тях, а после разказа подробно за трънливия път до върха на професионалния бокс и как е отказал примамливи финансови предложения, за да смени името и националността си и да се състезава под чужд флаг.