fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:47:56
сряда | 25.05.2022 | 00:47:56
18.2 C
София

Кубинците все повече бягат към САЩ

В Хавана се надявт, че преговорите между кубинска делегация и федералните във Вашингтон ще решат проблема

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Влошаващата се икономика на Куба след двугодишно спиране поради пандемията COVID и новите ограничения за пътуване причиняват драматично увеличение на пристигащите кубинци на южната граница на Съединените щати.

В Хавана младежите, които са загрижени за бъдещето си на острова, се надяват, че преговорите между високопоставена кубинска делегация и служители на администрацията на Байдън, които се провеждат в четвъртък във Вашингтон, ще донесат решение на миграционната криза.

Последната от тези срещи – които според споразуменията между двете страни трябва да се провеждат два пъти годишно – се състоя през юли 2018 г., под администрацията на тогавашния президент Доналд Тръмп.

Тръмп сложи край на политиката на сближаване между двете нации, която започна неговият предшественик Барак Обама.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук