fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:02:23
петък | 27.05.2022 | 19:02:23
28.8 C
София

Крум Зарков: Имам реални шансове да стана председател на БСП

Кандидатът е убеден, че главният прокурор Иван Гешев ще бъде сменен

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Кандидатът за председател на БСП Крум Зарков заяви, че има реални шансове да оглави партията. Той коментира, че ако получи доверието на съпартийците си, ще приключи с изключванията и ще възстанови диалога.

“Не се кандидатирам срещу Корнелия Нинова. Изпитвам отговорност към политическата си сила. През 2016 г. Нинова внесе нова енергия в партията и това моментално даде резултат. След първия пряк избор на председател партията изглеждаше като решила вътрешния си проблем и трябваше да тръгне напред. Основната грешка е, че не тръгнахме към властта, а отново се загледахме към вътрешнопартийните неща”, заяви той.

Зарков коментира, че надежда да бъде избран му давало проведеното съвещание на младежите на БСП, където била заявена волята за промяна.

“Корнелия Нинова може да е в силата си, но БСП – не е. Това се осъзнава от всеки член и симпатизант. От постигането на катастрофалните резултати и спиралата, която ни води надолу. Мисля, че всички разбират тежката ситуация, в която се намира партията. Това, че сме във властта е добре, но само по себе си това няма да реши въпросите на БСП”, добави политикът в ефира на NOVA. 

На въпрос дали би оттеглил Нинова като министър, след като получи лидерския пост в БСП, Зарков обясни, че той е подкрепил нейното отиване в правителството, както и участието на БСП във властта.

“Сигурен съм, че тя ще покаже като много опитен политик и с много опит във властта, че може да се справи”, подчерта кандидатът.

По темата с отстранения от партията Кирил Добрев Зарков заяви, че той ще продължи да бъде част от нея по силата на своето име.

“Това, за което беше изключен, е същото, за което беше отстранен един от най-приближените на Нинова. Тоест, не бива да се действа по този начин”, уточни той.

Депутатът определи “войната” между президента Румен Радев и БСП като “тежка грешка”, която лично той не може да си обясни. Според него обаче тя вече е приключила, тъй като държавният глава е избран с много голямо мнозинство.

Зарков смята, че декларацията на управляващата коалиция срещу Иван Гешев е важен политически акт и доказателство, че записаното в коалиционното споразумение ще се случи. 

“Главният прокурор ще бъде сменен. Това са неизбежни неща. Идва им моментът”, убеден е кандидатът за лидерския пост.

Зарков коментира и отстраняването на журналисти от в. “Дума” и това на Велислава Дърева.  

“Това, което се случи, не трябва да се замита просто така. Става въпрос за отстраняването на критично мислещи хора. И те са били критично мислещи не към Корнелия Нинова, а към всички председатели преди нея и ще бъдат критични и към следващите”, каза той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук