fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:35:29
петък | 27.05.2022 | 03:35:29
17.8 C
София

Крум Зарков: 1 май е ден за протест срещу системата

По думите му Народното събрание и синдикатите заедно трябва да решат наболели въпроси чрез адекватно законодателство и гаранции за спазването му

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Правото на труд трябва да се защитава и уважава. Трудещият се е този, който създава блага – и трябва да има достъп до тях. Днес отново съществува система, срещу която да се протестира – тази, която продължава да убива работниците; която продължава да ги експлоатира. Срещу система, която разпределя благосъстоянието така, че тези, които контролират капитала се възползват в много по-голяма степен от икономическия растеж в сравнение с тези, които го създават.”  С тези думи се обърна народният представител от БСП Крум Зарков към жители от Русе, където местната организация на БСП поведе митинг-шествие.

Като специфични трудови проблеми на съвремието ни социалистът открои правата на трудещите се дистанционно – правото на почивка, работното време, синдромът на „прегаряне“. По думите му Народното събрание и синдикатите заедно трябва да решат наболели въпроси чрез адекватно законодателство и гаранции за спазването му.

“Днес празнуваме тези, които се трудят с ума си и с ръцете си. Днес празнуваме, но и трябва да помислим как продължаваме заедно, за да гарантираме, че човек ще може да се труди не като роб, а за да бъде свободен.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук