fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:04

Кристиян Вигенин: Служебните министри от БСП са нарушили устава на партията

Според него те в момента фактически не представляват партията, въпреки че са от нейните редици

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Тримата министри от БСП, които са министри от служебното правителство, назначено от Румен Радев, са нарушили устава на партията и не са искали одобрението за това от Националния съвет. Това заяви Кристиан Вигенин от БСП.

“Има процедура в устава, която изисква представителите на БСП в правителството да бъдат с одобрението на Националния съвет. Нашият ръководен орган вече веднъж подходи по този начин, когато Янаки Стоилов като член на Националния съвет беше поканен да участва в служебен кабинет. Тогава той информира ръководството на партията и ние подкрепихме неговото участие. Нито президента или съответните вече служебни министри не информираха ръководството за получена покана”, заяви заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

По думите му практиката и устава не са спазени, но е въпрос на преценка дали и какви действия трябва да се предприемат. “Всичко е въпрос на дискусия. Все пак, когато има такива действия вероятно трябва да има реакция”, допълни социалистът.

Вигенин посочи, че самите министри са се дистанцирали от БСП, като не са информирали партията, че имат намерения да участват в служебното правителство. Според него те в момента фактически не представляват партията, въпреки че са от нейните редици.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img