7.12.2022 | сряда | 15:48

Кристиан Вигенин: БСП показа, че знае как се случват нещата и има план за управлението на страната

Публикувано:

Сподели поста:

“Това, което толкова мъчително се опитваме да преодолеем вече година и половина – да се откъснем от този авторитаризъм и този олигархичен модел, създаден от ГЕРБ с подкрепата на ДПС, може да се окаже напразно усилие, ако на тези избори допуснем нещата да се върнат обратно. Затова хората трябва да излязат да гласуват.”

Това заяви Кристиан Вигенин в предаването “Актуално от деня” по БСТВ.

“Едно е да имаш доброто желание нещо да се промени, но друго е да можеш да преодоляваш това тежко наследство в управлението. БСП показа, че знае как да се случват нещата и имахме план в това управление. Неслучайно четиримата министри на БСП се показаха като най-успешни – защото знаеха защо са там и имаха план как стъпка по стъпка да реализират тези действия”, допълни той.

По неговите думи левицата е била стабилизиращ фактор в правителството:

“А сега, с ясни послания, план, политики и компетентни личности в парламента, а и в бъдещето управление, ако сме по-силни, ще имаме по-силно управление, което по-целенасочено да работи по новата посока на развитие на България”, категоричен е Кристиан Вигенин.

“Пловдив е вторият по големина град в България, град с традиции и с такова местоположение, че лесно би трябвало да привлича инвеститори и да се създават работни места, но има няколко нерешени проблема, които създават неуютна среда на живот”, посочи социалистът.

Един от тях, по неговите думи, са нереализираните проекти за разширяване на входната и изходната инфраструктура на града, което създава сериозни задръствания и милиони часове месечно загубени в трафик. Друг проблем, който Вигенин изтъкна е нереализирания строеж на новата сграда на операта, като, по думите му, е жалко, че град на културата като Пловдив няма сграда на своята опера и изрази надежда, че проектът ще стартира в рамките на следващия мандат. По отношение на спорта, Кристиан Вигенин подчерта окаяното състояние на стадион “Пловдив” и районът около гребната база и коментира, че ако той и прилежащата му инфраструктура бъдат реновирани, пловдивчани могат да имат едно прекрасно място за спортуване.

“Това са три неща, свързани с инфраструктурата, с културата и със спорта, с които ние се ангажираме като кандидати за народни представители в Пловдив и по които съм убеден, че ще намерим подкрепа от следващото правителство”, каза Вигенин.

“Особено съм доволен, че един затлачен от ГЕРБ проект като новата болница на Ямбол, след много усилия той вече е необратим. Ако всичко се развива нормално, в рамките на следващата година Ямбол ще има нова болница”, коментира кандидатът за народен представител от левицата за дългоочакваното лечебно заведение в града.

За областта той още посочи проектите като пътя от Лесово до петолъчката, създаването на индустриална зона и четирилентов път между Сливен и Ямбол за приоритетни. Вигенин изтъкна и програмата “Странджа-Сакар”, която е важен проект от гледна точка на сигурността по границата и на обезлюдяването на региона, като първите средства по него трябва да влязат още от следващата година.

“Всичко това ще е възможно, ако има хора, които знаят какво искат да постигнат, които искат да оставят нещо след себе си, а не да откраднат едни пари, както често се случваше при ГЕРБ. И при една добра координация между местната власт, областната управа, правителството и с категоричната подкрепа на Народното събрание, мисля, че в следващите години много неща ще се променят в цяла България и конкретно в Пловдив и Ямбол”, заключи Кристиан Вигенин.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Българска кампания задава неудобни въпроси към FIFA за Световното в Катар

Фондация GLAS и креативна агенция proof. насочват вниманието към ЛГБТ+ хората и работата на мигрантите в Катар, като...

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

„Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е така, но преди...

Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на разпространението на наркотични...

Явор Божанков: Служебният министър на отбраната крие определени договори за това как са харчени парите на хората

Служебното правителство обезсмисля процедурата по парламентарен контрол „Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури. Както и...