4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:07:22
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:07:22

Кристалина Георгиева заяви, че адвокатска къща е описала погрешно действията й

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че адвокатската кантора “Уилмър Хейл”е описала погрешно действията й.
Кантората е автор на независимия доклад за евентуалната й роля в скандала с подправяне на данни за Китай по времето когато е била в Световната банка.
В изявление пред изпълнителния съвет на фонда Георгиева заяви също, че от фирмата са я уверили, че участието й в разследването е конфиденциално. Тя отхвърля заключението в доклада, според което е оказала натиск върху служители на институцията да манипулират данните, за да повишат позицията на Китай в класацията “Да правиш бизнес”.
По-рано изпълнителният съвет на Международният валутен фонд обяви, че бордът продължава да бъде поддръжник на “пълно, обективно и своевременно” разглеждане на случая.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук